EmailFacebook

Verzorgingstips

Water

Een Phalaenopsis heeft één keer per week water nodig. Het beste is om de plant uit de sierpot te halen en de plant tot volledig onder te dompelen in water. Gebruik voor het dompelen water op kamertemperatuur. Laat na het onderdompelen de plant een half uur uitlekken voordat u hem terugzet in de sierpot. Een Phalaenopsis krijgt het liefst in de ochtend water.

 

Temperatuur

Een Phalaenopsis zal het langst in leven blijven wanneer hij in een omgeving staat waar het tussen de 20°C en 22°C is.

 

Bemesting

Een Phalaenopsis is gebaat bij één keer per maand speciale orchideeënmest.

 

Plaats in huis

Orchideeën hebben veel licht nodig, maar geen volle zon. Zorg ervoor dat de Phalaenopsis niet te dicht bij de centrale verwarming of op de tocht staat. Een orchidee vindt dit niet fijn. Daarnaast moet u er altijd rekening mee houden dat u uw orchidee niet plaatst naast uw fruitschaal.

 

Wortels

Het kan voorkomen dat de wortels van uw Phalaenopsis buiten de pot gaan groeien. Deze wortels kunt u rustig laten zitten. Deze ‘luchtwortels’ geven aan dat het goed gaat met de Phalaenopsis.

 

Opnieuw laten bloeien

Een tak van een Phalaenopsis bestaat uit ‘ogen’. Wanneer u een uitgebloeide tak opnieuw in bloei wilt krijgen knipt u de tak af bij het tweede oog, geteld vanaf de onderkant van de tak. Na ongeveer drie maanden zal de tak weer gaan bloeien. Om de bloei te bevorderen kunt u de Phalaenopsis op een koelere plaats zetten. Denk hierbij aan 18°C. Let er wel op dat de plant voldoende licht krijgt.